Ditët e festave në Graubünden

Ditët e festave në Graubünden

Ditët e festave në Graubünden

  • Dita e Vitit të Ri (01 janari)
  • E premtja e zezë, e diela dhe e hëna e Pashkëve
  • Fluturimi i Krishtit
  • E diela dhe e hëna e Rrëshajave
  • Dita e festës kombëtare (01 gushti)
  • Dita konfederative e lutjes, e pendesës dhe mirënjohjes
  • Dita e Krishtlindjes (25 dhjetori)
  • Dita e Stefanit (26 dhjetori)

 

Ditët e mëposhtme vlejnë në kantonin Graubünden si ditë festash. Dyqanet qëndrojnë atëhere përkatësisht mbyllur. Në ditën para kësaj dyqanet mbyllen, si rregull, më herët, shumica në orën 17.00.

 

Ka edhe ditë të tjera festash që varen nga regjioni dhe vendi. Një pasqyrë ju gjeni në. Cilat ditë festash festohen në regjionin tuaj, e mësoni në komunën tuaj të banimit.

 

Zakonet në Graubünden

Atdheut i përkasin tradita dhe zakone. Graubünden hedh shikimin mbrapa mbi një histori 11'000 vjeçare të ngujimit dhe është vendndodhje e tre kulturave gjuhësore, gjermanisht, romanisht dhe italisht. Nga kjo është rritur një pasuri në tradita dhe zakone.

 

Disa zakone, si për shembull zakoni i pranverës „Chalandamarz“ ose zakoni i solsticit të dimrit „Barchinas“ rrjedhin nga koha para Krishtit.

 

Informohuni ju në komunën tuaj të banimit ose tek fqinjët mbi zakonet dhe traditat e regjionit.